Hulp aan de ouderraad

Op zoek naar versterking…

De ouderraad organiseert elk jaar tal van activiteiten ten voordele van de school. Om al deze activiteiten tot een goed einde te kunnen brengen, is er heel wat voorbereiding en praktisch geregel nodig. Helaas beschikken we hiervoor maar over een heel klein team van ouderraadleden.

Liefst van al vergroten we natuurlijk ons ouderraadteam… Maar we begrijpen dat niet iedereen zin en tijd heeft om zich daarvoor te engageren (Hoewel, de tijdsinvestering valt best mee, hoor! En we zijn allemaal keitoffe mensen! :-)). Er zijn ook andere manieren om de ouderraad te ondersteunen.

Wil jij ons helpen?

Je kan:

 1. ouderraadlid worden:
  Als lid van de ouderraad kan je je 8x per jaar vrijmaken op maandagavond om mee te vergaderen en zit je in één of meerdere werkgroepen (zelf te kiezen). Daarnaast rekenen we ook op je hulp tijdens het schoolfeest.
 2. als werkgroeplid de ouderraad ondersteunen:
  Hierbij engageer je je voor 1 welbepaalde activiteit die je mee voorbereidt (praktisch en administratief). We zoeken werkgroepleden voor: grootouderfeest, Sinterklaas, carnaval, schoolfeest, receptie 1ste communicanten, receptie 6de leerjaar. Verder bestaat er ook de
  werkgroep ‘Warme School’ die doorheen het schooljaar kleine acties doet die leerkrachten, leerlingen en ouders met elkaar verbindt.
 3. een helpende hand worden:
  Als helpende hand krijg je af en toe een vrijblijvend mailtje met de vraag of je ons ergens mee kan helpen. Je bepaalt op het moment zelf of je tijd en zin hebt. De vragen zijn erg divers: helpen met de opbouw van een podium, pannenkoeken bakken of uitdelen met carnaval, een uurtje de bar bemannen tijdens het schoolfeest, enkele kleine klusjes uitvoeren tijdens de klusjesdag, enz.
 4. je opgeven als fruitouder:
  Eén ochtend per week (dinsdag) help je een uurtje met fruit schillen en het uit te delen aan de klassen. Kan je maar sporadisch komen helpen? Ook goed! Alle hulp is welkom.

Mogen wij op je rekenen? Laat het ons weten op ouderraad.pb@outlook.com of spreek ons aan als je ons ziet.

Categorie: Ouderraad

1/1